Industrie
Home Branches Industrie
Industrie
  • Toepassingen
  • Motoren voor Industrie
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor de industrie

Elektromotoren zijn in de industrie niet meer weg te denken. In deze branche is de elektromotor de omzetter van elektrische energie naar mechanische energie. Met een elektromotor wordt er dus iets in beweging gezet. En deze beweging kan vervolgens gebruikt worden voor diverse doeleinden. Toepassingen van de elektromotoren in de industrie vindt u op pompen, hydraulische aggregaten, ventilatoren, mixers, lieren en nog veel meer. Ook in de voedingsmiddelenindustrie worden elektromotoren vaak ingezet voor bijvoorbeeld het mengen van producten.

Een breed leveringsprogramma elektromotoren

De uitgebreide mogelijkheden qua toepassingen van elektromotoren in de industrie brengen gelijk ook de diversiteit aan de verschillende elektromotoren aan het licht. Elke toepassing heeft zo zijn eigen eisen. Doordat we bij Kolmer Elektromotoren over een breed leveringsprogramma beschikken, kunnen wij hierin een belangrijke rol spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektromotoren voor hydrauliek installaties, hijslieren voor containerkranen in de haven of waterpompen voor sprinkler installaties. Wij maken onder andere onderscheid in HVO motoren, TENV elektromotoren en brushless elektromotoren. HVO staat voor Hydrauliek Verdronken Opstelling. Dit betekent dat de motoren compleet ondergedompeld kunnen werken in een hydrauliek tank. Een geluidsarme werking, zeer effectieve koeling en minder gevoelig voor invloeden van buitenaf staan hierin centraal. TENV staat voor Totally Enclosed, Not Ventilated. De TENV motor is bijzonder effectief in omgevingen waar een ventilator regelmatig zou verstoppen. De motor is ontworpen om heet te worden. Brushless motoren zijn elektromotoren zonder koolborstels. Deze worden vaak toegepast in de modelbouw, ventilatoren, circulatiepompen en zwembadpompen.

Wij vervullen een rol als voorraadhouder

Naast dat wij over een breed leveringsprogramma elektromotoren voor de industrie beschikken, hebben wij ook een grote voorraad. De beschikbaarheid van de verschillende motoren is voor de gebruiker en voor de machinebouwer namelijk een belangrijk punt. Er wordt gerekend op een korte levertijd. Voor deze klanten vervullen wij de rol van voorraadhouder. Bij een eventuele calamiteit kunt u snel beschikken over een vervangende motor. Bedrijfszekerheid staat hierin centraal.

Kolmer maakt de juiste selectie voor u

In het begintraject wisselen wij met onze klanten vaak technische specificaties uit om tot de juiste selectie elektromotoren voor de industrie te komen. De selectie van de juiste elektromotor is namelijk een ware puzzel. Hoe nauwkeuriger de selectie heeft plaatsgevonden, des te beter ook de energiehuishouding van de motor. Met kennis en kunde helpen wij onze klanten om voor hun applicatie de juiste elektromotor te kunnen selecteren. Iedere situatie is anders en vergt weer een andere benadering van de uitvoering. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren maken graag de juiste selectie elektromotoren voor uw industrie.

Toepassingen in de branche:

Extruders – Industrie
Compressoren – Industrie
Aandrijving – Industrie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer