Infrastructuur en bouw
Home Branches Infrastructuur en bouw
Infrastructuur en bouw
  • Toepassingen
  • Motoren voor Infrastructuur en bouw
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

De juiste elektromotor voor de bouw

Wat de bouw en een elektromotor met elkaar te maken hebben? Het antwoord daarop is: alles. Een bouwplaats bestaat niet alleen maar uit stenen, beton, hamers en dakpannen. Nee, wanneer u goed rondkijkt, ziet u al snel verschillende elektromotoren in actie. Een elektrische betonmolen kan niet netjes specie en water mengen zonder aandrijving van de mengtrommel door een elektromotor. En ook de liftinstallatie om stenen en materialen naar boven te brengen, wordt bediend met een knop die vervolgens een elektromotor in beweging brengt. Bent u op zoek naar een elektromotor voor een bouwlift, een betonmolen met pomp, een bouwsteiger of een goederenlift in de bouw? Bij Kolmer Elektromotoren denken we graag met u mee voor de juiste elektromotor voor de bouw.

Efficiënter, veiliger en flexibeler

De laatste jaren zijn er grote stappen gemaakt in de bouwbranche, de bouwplaats is op diverse punten sterk veranderd. Stappen om de bouw efficiënter, veiliger en flexibeler te maken. Het is bijvoorbeeld van belang dat materiaal op tijd op de bouwplaats is en met dit materiaal en de grondstoffen moet flexibel en efficiënt worden omgegaan. Een ander goed voorbeeld is een bouwsteiger die langzaam langs de gevel omhoog of omlaag kan bewegen. Dus geen geklauter meer over allerlei stalen steigers, maar een veilige bouwlift die ervoor zorgt dat er ergonomische gewerkt kan worden. Hierdoor kunnen bouwvakkers op de ideale hoogte hun werk doen. De toegepaste elektromotoren zijn voorzien van een rem, waardoor de steiger op de ideale werkhoogte kan worden ingesteld.

Elektromotor bouw: afdichting tegen vocht en vuil

De bouwplaats is een natte, stoffige, vuile plaats om te werken. Het is dus van belang dat de elektromotor voor de bouw bestand is tegen dit vocht en vuil. Een juiste afdichting tegen vocht en vuil is belangrijk, omdat de elektromotoren veelal buiten worden gebruikt. Hierdoor hebben weer en wind invloed op het corrosieproces. Kolmer Elektromotoren heeft de afgelopen jaren, in samenspraak met diverse klanten, speciale afdichtingsvormen ontwikkeld en getest. Bij ons bent u dus verzekerd van een elektromotor voor de bouw die afgedicht is tegen vocht en vuil.

Maatwerk staat bij ons centraal

Het leveren van klant specifieke motoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën. Dit vraagt om kennis, kunde en ervaring tijdens zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsfase. Ons toegewijde en ervaren team voert dit vakwerk voor de meest uiteenlopende applicaties uit. Maatwerk staat bij ons dan ook altijd centraal. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een elektromotor volgens de nieuwe richtlijnen voor de bouw? Neem dan contact met ons op. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies.

Toepassingen in de branche:

Hydrauliek – Infrastructuur & Bouw
Aandrijving – Infrastructuur & Bouw

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer