Maritiem & Scheepvaart
Home Branches Maritiem & Scheepvaart
Maritiem & Scheepvaart
  • Toepassingen
  • Motoren voor Maritiem & Scheepvaart
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor aandrijving in de scheepvaart. De kracht van Kolmer

Sinds enkele jaren is er een innovatie binnen de scheepvaart gaande. Op diverse gebieden is men druk bezig met vergroenen. Of het nou gaat om uitlaatgassennabehandeling, LNG, compleet aangepaste aandrijvingsvormen of brandstoftoevoeging. Wat betreft de voorstuwing vindt er een overgang plaats naar de elektrische variant. Van oudsher werden er voor de hoofdaandrijving van het schip dieselmotoren gebruikt. De laatste jaren zien we een overgang naar diesel/elektrisch varen.

De benodigde elektromotoren voor een elektrische voortstuwing van een boot kunnen in drie groepen uiteen gezet worden: de standaard motor die via een tandwielkast of schroefas aangedreven wordt, een holle as motor met een water mantelkoeling die op de aandrijfas gemonteerd wordt of een geïntegreerde elektromotor in een V-pod aandrijving die helemaal onder water draait.

De voordelen van diesel elektrische voorstuwing

Voor de diverse manieren van elektrisch varen zijn er veel verschillende varianten te bedenken voor de elektromotor. De overgang naar diesel elektrische voortstuwing van schepen en jachten in de binnenvaart biedt een aantal voordelen: • Met kleine vermogens kan ook een groot vermogen worden bereikt; • Gecombineerde motoren bieden een grotere bedrijfszekerheid; • De motoren kunnen uitstekend in toerental worden geregeld en zijn ook in lagere toerentallen bijzonder efficiënt.

De ontwikkeling van de v-pod aandrijving

De v-pod aandrijving is de nieuwste ontwikkeling op het gebied de elektrische voortstuwing. De ontwikkeling van dit ingenieuze systeem is begonnen en zal de komende jaren steeds verder worden geperfectioneerd. Er wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe materialen, waardoor de installaties in de toekomst nog kleiner gebouwd kunnen worden.
Bij de v-pod aandrijving is de schroefas indirect verbonden met de elektromotor door een planetaire tandwielset. De v-pod kan 360° draaien, waardoor manoeuvreren stukken eenvoudiger wordt gemaakt. Het systeem leent zich ook perfect voor Dynamic Positioning System (DPS), waardoor het schip gemakkelijk op zijn plaats blijft.

Van diesel naar elektrisch varen

Waar nu de nadruk nog vooral ligt op een combinatie van diesel/elektrisch varen, groeit de vraag naar enkel elektrisch aangedreven schepen gestaag. Denk daarbij aan de Amsterdamse grachten, waar binnen enkele jaren mag niet meer met dieselmotoren aangedreven schepen gevaren mag worden. De v-pod aandrijving vormt dus een waar omkeerpunt in de voortstuwingsindustrie. Een omkeerpunt waar we bij Kolmer Elektromotoren graag over meedenken en aan meewerken. Wij denken graag met u mee vanaf het begin van het traject om samen tot een concept te komen.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van elektrische voorstuwing van schepen? Heeft u een specifieke vraag of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Toepassingen in de branche:

Aandrijving – Maritiem & Scheepvaart
Lieren – Maritiem & Scheepvaart
Kaapstanders – Maritiem & Scheepvaart

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer