Onderwijs
Home Branches Onderwijs
Onderwijs
  • Toepassingen
  • Motoren voor Onderwijs
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor het onderwijs. De kracht van Kolmer

Het is belangrijk dat vraag en aanbod op elkaar wordt afgestemd, zodat het bedrijfsleven en het onderwijs goed op elkaar aansluiten. Kolmer Elektromotoren is aangesloten bij het Platform Techniek Harderwijk. Hét platform waar het bedrijfsleven en het onderwijs met elkaar praten.

Ook binnen brancheorganisatie FEDA zijn we actief op het gebied van onderwijs. In samenwerking met nog een aantal andere bedrijven hebben we een Leergang Elektromotoren samengesteld. Een goede, praktische en actuele leergang die ze onder andere gebruiken bij de opleiding motortechniek. Het doel hiervan is inzicht krijgen in de wereld van de moderne en meest toegepaste industriële elektromotoren en aandrijvingen. Dit inzicht is noodzakelijk om in de praktijk op een verantwoorde manier met dit soort producten om te kunnen gaan. Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden en toepassingen.

Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf en bieden we stageplaatsen aan studenten aan.

Kolmer Elektromotoren & het onderwijs

In nauwe samenwerking met de Technische Scholengemeenschap, het Jacob Fruytier College in Apeldoorn, hebben we een compleet nieuw testveld gerealiseerd. Dé manier om de studenten in aanraking te laten komen met de nieuwste techniek en klaar te stomen voor de praktijk.

We hebben het testveld voorzien van een standaard aan/uit besturing, een ster/driehoek schakeling en een twee toerenmotor. Deze manieren van starten worden tegenwoordig vervangen door de softstarter en de frequentieomvormer. De studenten maken dus kennis met oude en nieuwe technieken en leren zo de voor- en nadelen van beide technieken.

Investeren in onderwijs geeft ons een voorsprong. Zo houden wij de kennis over onze producten en over de applicaties op het wenselijke niveau. Zodat we straks de beste kandidaten kunnen aannemen als professionele werknemers.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u als onderwijsinstelling op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner voor het opzetten en/of vernieuwen van een praktijklokaal met elektromotoren? Bent u geïnteresseerd in een gastles over elektromotoren op uw onderwijsinstelling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven zowel intern bij Kolmer Elektromotoren als extern bij de klant trainingen. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Toepassingen in de branche:

Onderwijs

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer