Voedselindustrie
Home Branches Voedselindustrie
Voedselindustrie
  • Toepassingen
  • Motoren voor Voedselindustrie
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor de voedingsindustrie. De kracht van Kolmer

De voedselindustrie is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Voedsel moet niet alleen snel worden geoogst, maar ook snel in de winkel liggen zodat alles zo vers mogelijk is. Of het nou gaat om de verwerking van kroppen sla of de productie van bier: overal vindt men automatisering terug. Veel processen worden aangestuurd vanuit een centraal computersysteem, maar zo gauw het eindproduct moet worden getransporteerd, komen er elektromotoren aan te pas.

Elektromotoren worden in de voedingsmiddelenindustrie breed ingezet. Er is dus vraag naar een breed assortiment van elektromotoren. Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over een breed assortiment elektromotoren. Samen met u gaan we op zoek naar de juiste elektromotor voor uw situatie.

Hygiëne staat in de voedingsmiddelen industrie voorop

Hygiëne staat in de voedingsmiddelen industrie natuurlijk voorop. De toegepaste elektromotoren dienen dan ook kritisch bekeken te worden op hun verfbehandeling. Er morgen geen verfresten in het eindproduct terecht komen, hiervoor zijn strenge regels. Strenge regels waar we bij Kolmer Elektromotoren uiteraard aan voldoen, omdat onze elektromotoren op diverse manieren behandeld kunnen worden.

Daarnaast is een schone omgeving ook een voorwaarde. Dit betekent dat de installaties vaak (zo nodig iedere dag) schoongemaakt worden. Een grondige schoonmaakbeurt gaat gepaard met een flinke hoeveelheid water. Dit water kan een nadelig effect hebben op de werking van de elektromotor. Maar niet wanneer u kiest voor een verhoging van de beschermingsklasse van de elektromotor. Er zijn zelf motoren leverbaar die een directe impact van een hogedrukreiniger kunnen weerstaan.

Energie-efficiëntere machines

De uitdaging voor onze klanten ligt er om hun machines steeds weer te verbeteren, efficiënter te maken, te voldoen aan de trends in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij moet er ook gekeken worden naar de energieconsumptie. Energiekosten zijn vaak ‘verborgen’ kosten voor een eindgebruiker.

Onderzoek toont aan dat de kosten van een elektromotor gedurende de complete levensduur zijn verdeeld over: aanschaf 3%, onderhoud 2% en 95% energiekosten. De grootste besparing kan dus gehaald worden door een beter rendement van de motor te realiseren. Door kritisch naar de applicatie te kijken, zijn er altijd wel een paar aanpassingen te bedenken die leiden tot een efficiëntere machine. En daar denken we bij Kolmer Elektromotoren graag over mee. Uw uitdaging is onze uitdaging.

Maatwerk staat centraal

Aangezien elektromotoren in de automatisering van de voedingsindustrie breed inzetbaar zijn, vraagt dit om maatwerk. Maatwerk staat bij ons altijd centraal. Het leveren van klant specifieke elektromotoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de huidige ontwikkelingen en technologieën. Dit vraagt om kennis, kunde en ervaring.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor machinebouw in de voedingsindustrie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies.

Toepassingen in de branche:

Mengers– Voedselindustrie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer