Extruders
Home Toepassingen Extruders
Extruders
  • Toepassingen
  • Motoren voor Extruders
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor extrusie machines. De kracht van Kolmer

Voor het vervormen van materialen kan gebruikgemaakt worden van een techniek die ‘extruderen’ heet. Als er bijvoorbeeld een kunststof profiel gemaakt wordt, worden daarvoor kunststof korrels, granulaat genoemd, verwarmd en onder druk door een extrusiemal geduwd. Hiervoor is een redelijk grote kracht nodig, die elektromotoren voor extrusie machines kunnen leveren. Daarna wordt het kunststof afgekoeld door water en is het product klaar.

Voor allerlei toepassingen

Een goed voorbeeld van extruderen is een pvc-buis. Door het geleidelijk toevoegen van granulaat perst de machine het pvc in de gewenste vorm. Na het afkoelen is de buis klaar. Deze buizen worden in diverse diameters geproduceerd met elektromotoren voor extruders.

Niet alleen kunststof is te extruderen, maar ook metaal en zelfs voedsel. Italiaanse pasta’s worden op grote schaal gemaakt met behulp van dit extrusieproces. Voor de bereiding van deze pasta’s zijn eerst elektromotoren nodig die het deeg maken. Daarna zal het deeg via een hopper, de grote trechter waar de grondstof in zit, naar de extruders worden geleid. Met een snijmes aan de uitgang worden de gewenste lengtes afgesneden en is het eindproduct gereed om bereid te worden tot een maaltijd.

Energiezuinig extrusieproces

Kolmer Elektromotoren levert elektromotoren voor extrusie machines die ingezet kunnen worden in verschillende productieprocessen, zoals metaal en kunststof maar ook voor plastic folie. Elektromotoren die in dit soort processen worden toegepast, maken veel draaiuren en zijn vaak voorzien van grote vermogens. Samen met u kijken we graag naar het optimaliseren van de machine en naar de mogelijkheid voor energiezuinige elektromotoren. Energie is namelijk een grote kostenpost in het extrusieproces.

Kolmer levert elektromotoren van 315kW voor extrusie machines van aluminium profielen, maar ook elektromotoren voor het fabriceren van een spiraalkoord voor het netjes en geordend samenbinden van kabels. Wat uw toepassing ook is, dankzij onze ruime voorraad kunnen we u bij iedere vraag helpen met een oplossing op maat.

Onze werkwijze

Omdat iedere organisatie uniek is en ieder applicatie anders, kijken we altijd samen met u naar uw wensen en eisen op het gebied van elektromotoren voor extrusie machines. We leveren niet alleen standaard elektromotoren voor extruders maar ontwerpen en produceren in onderling overleg ook motoren op maat. Dankzij onze kennis, kunde en ervaring kunnen wij voor de meest uiteenlopende applicaties een oplossing ontwerpen en ontwikkelen.

Indien gewenst kunnen we u eerst een 3D-model van onze standaardmotor toesturen, zodat u zelf kunt beoordelen of deze motor voor u geschikt zou kunnen zijn of dat we een maatwerk oplossing moeten bedenken. Ook de uitdaging voor een niet voor de hand liggende elektromotor gaan we graag aan!

Meer informatie

Een goed geoutilleerde werkplaats en de gerenommeerde elektromotoren van Cemp en Cantoni Motor zorgen ervoor dat we u een breed pakket aan modificatiemogelijkheden kunnen aanbieden.

Bij Kolmer Elektromotoren weet u bovendien altijd precies waar u aan toe bent. Uw vaste contactpersoon spreekt alle specificaties, levertijden en kosten met u door om het project goed te stroomlijnen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden voor elektromotoren voor extrusie machines.

Branches in deze toepassing:

Extruders – Industrie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer