Ventilatoren
Home Toepassingen Ventilatoren
Ventilatoren
  • Toepassingen
  • Motoren voor Ventilatoren
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor ventilatoren. De kracht van Kolmer

Met een ventilator wordt lucht in beweging gebracht. Dat lijkt een eenvoudige toepassing, totdat u verder kijkt. Er zijn verschillende soorten ventilatoren. Een axiaal ventilator bijvoorbeeld is een motor met een ventilatorblad op de as gemonteerd, op een motorstoel in een ronde buis. De ventilator kan veelal direct in het leidingwerk worden opgenomen. De lucht wordt hierbij over de motor heen aangezogen. Dit soort ventilatoren zien we vaak aan boord van schepen.

Bij radiaal ventilatoren staat de elektromotor buiten de luchtstroom opgesteld. Deze ventilatoren zien we vaak in luchtbehandelingskasten. Ze verzorgen dan de frisse lucht in een gebouw. Alle soorten ventilatoren worden door elektromotoren aangedreven.

Onze elektromotoren voor ventilatoren zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen

In grote afzuiginstallaties, zoals die van de firma Modesta uit Putten, zien we weer andere ventilatoren. In een timmerfabriek bijvoorbeeld worden veel krullen geproduceerd bij de verwerking van het hout. Deze worden bij de machine afgezogen en via het leidingwerk verzameld in een container. De lucht wordt gezuiverd via een stoffilter. In broodovens zorgen ventilatoren voor een mooie verdeling van de warme lucht. Ook voor het afkoelen van de broden worden ventilatoren gebruikt.

Een meer ‘luchtige’ toepassing van een ventilator is te vinden bij Indoor Skydive in Roosendaal. Hier staan maar liefst 12 ventilatoren in een cirkel, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 2400kW. De ventilatoren zorgen voor een luchtsnelheid van 180kmh waardoor het dus mogelijk is om te ‘vliegen’.

Ventilatoren worden ook gebruikt voor het drogen van allerlei producten. Dat kunnen bloembollen zijn of uien, maar ook kunststof kratten die bij de bloemenveiling worden gebruikt. Voordat de nieuwe bloemen erin komen moet het krat gewassen zijn. Aan het eind van de wasstraat staat dan een grote ventilator die de kratten droog blaast. Al deze ventilatoren worden aangedreven door elektromotoren.

Maatwerk oplossingen voor ventilatoren

Ieder ventilator heeft zijn eigen specificaties. Kolmer Elektromotoren kijkt altijd samen met u welk vermogen benodigd is. Door middel van een grafiek kunnen we bepalen hoeveel m3 lucht de ventilator verplaatst en welke luchtdruk daarbij gerealiseerd wordt. Vervolgens kijken we welke elektromotor daarvoor geschikt is. Omdat we vele elektromotoren op voorraad hebben, kunnen we snel leveren.

Ook als er op het gebied van luchtverplaatsing specifieke wensen en behoeften zijn, zijn de toepassingen eindeloos. Kolmer Elektromotoren heeft ervaring met toepassingen van diverse typen ventilatoren en met de werking ervan. Ons team van specialisten kijkt graag met u mee naar de meest efficiënte en meest effectieve oplossing. In onze goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u bovendien verschillende modificatiemogelijkheden aanbieden om zo tot een maatwerk elektromotor voor uw ventilator te komen. Ook maatwerk kunnen we binnen een aanvaardbare tijd realiseren.

Meer informatie of sparren over uw ventilatoren vraagstuk?

Bij Kolmer Elektromotoren kennen we de werkwijze van ventilatoren als geen ander. Hierdoor kunnen we u uitstekend helpen de juiste elektromotor te selecteren. Dankzij onze optimale voorraad en slimme logistiek beschikt u bovendien snel over het juiste vermogen.

Bent u benieuwd geworden naar onze mogelijkheden of heeft u een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundige medewerkers vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Branches in deze toepassing:

Ventilatoren – Entertainment

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer