Elektromotoren, de drijvende kracht achter schoon zwemwater
Home Nieuws Elektromotoren, de drijvende kracht achter schoon zwemwater

15-08-2023

Elektromotoren, de drijvende kracht achter schoon zwemwater

Zomer en zwembaden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar heb je, je wel eens afgevraagd hoe dat zwembadwater zo helder en schoon blijft? Om dat te realiseren staan er achter de schermen verschillende elektromotoren te draaien. Hoe het in zโ€™n werk gaat? En hoe een continu proces van veilig schoon zwembadwater gewaarborgd wordt? ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

Zwembadwater moet aan strenge eisen voldoen, de bezoekers van het zwembad mogen immers niet ziek worden. De kwaliteit van het water moet worden gegarandeerd. Dit gebeurt onder andere door het water te filteren en te voorzien van de juiste chloor-dosering. Hiervoor worden pompen en zuiveringsinstallaties gebruikt die aangedreven worden door elektromotoren.

๐ˆ๐ง ๐๐ž ๐ญ๐ž๐œ๐ก๐ง๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐ซ๐ฎ๐ข๐ฆ๐ญ๐ž ๐ ๐ž๐›๐ž๐ฎ๐ซ๐ญ ๐ก๐ž๐ญ

In de technische ruimte van een zwembad zijn meerdere pompen te vinden om het water te filteren. Deze installaties zijn vrijwel altijd dubbel uitgevoerd. Bij grote drukte kunnen alle pompen worden gebruikt, bij weinig drukte of tijdens onderhoud kan er met de pompen worden afgewisseld. In een continu proces wordt het water uit het zwembad gepompt en door een groot filter geleid; het schone water wordt daarna weer terug het zwembad ingepompt. Tijdens dit watertransport wordt de kwaliteit van het water gemeten en kunnen zo nodig chemische substanties aan het water worden toegevoegd. Zo blijft het zwembadwater op de juiste pH-waarde en is het chloorgehalte altijd op het juiste niveau.

๐„๐Ÿ๐Ÿ๐ข๐œ๐ขรซ๐ง๐ญ ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ค

Om de installaties zo efficiรซnt mogelijk te laten presteren, worden er steeds vaker frequentieregelaars ingezet. Hiermee kunnen de elektromotoren op elk gewenst toerental draaien (in plaats van alleen aan of uit) en wordt in combinatie met de juiste pomp alleen die hoeveelheid energie verbruikt die daadwerkelijk nodig is. Op deze manier zijn de elektromotoren van Kolmer niet alleen effectief, maar ook efficiรซnt!

Meer weten over onze elektromotoren?

Met ๐’๐ฉ๐ž๐ž๐-๐’๐ฉ๐ž๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ฌ-๐’๐ž๐ซ๐ฏ๐ข๐œ๐ž leveren we ๐’nel uit een voorraad van 16 000 elektromotoren (ook ATEX). Realiseren we klant๐’pecifieke motoren en verzekeren we 24/7 magazijn๐’ervice bij stilstaande motor.
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eรฉn van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer