Na bijna een jaar werken nog steeds zo enthousiast?
Home Nieuws Na bijna een jaar werken nog steeds zo enthousiast?

20-06-2022

Na bijna een jaar werken nog steeds zo enthousiast?

Interview met Ingrid Evers.

Inmiddels is ze alweer bijna jaar voor Kolmer aan de slag, marketing- & communicatiemedewerker Ingrid Evers. Voor deze Puttense dame was deze vacature een schot in de roos. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en gelijk enthousiast. Dat enthousiasme groeide alleen maar tijdens het sollicitatiegesprek.” Is Ingrid na 11 maanden nog steeds zo positief? Je leest het in dit interview!

Puttense bescheidenheid

“De wereld laten zien wat er gebeurt bij dit mooie bedrijf, dat is mijn doel als marketing- & communicatiemedewerker. Er gebeuren hier zoveel toffe dingen! Als het aan de ‘Puttense bescheidenheid’ van mijn collega’s ligt blijven die verhalen binnen het pand, maar daar ga ik niet mee akkoord. Het is zo belangrijk om te laten zien wat je in huis hebt. Maar ook hoe we vraagstukken en problemen van onze klanten en potentiele klanten kunnen oplossen. Bouwen aan langdurige klantrelaties, gebaseerd op vertrouwen, dat is het doel.”

Marketing en communicatie is een kwestie van ontdekken waarin een bedrijf onderscheidend is, en het vervolgens onder de aandacht brengen bij je doelgroep

aldus Ingrid.

Want als je niet weet waar een bedrijf goed in is, kan je er ook geen gebruik van maken. “De jongens hier vinden het heel normaal om snel en vakkundig elektromotoren te modificeren. Dat je ‘s ochtends een aanvraag krijgt en de motor de volgende dag aangepast en al op transport zet. Maar als je kijkt naar andere bedrijven ís dat servicelevel helemaal niet normaal, dat doet niemand!” Ook de grote voorraad en de enorme berg technische knowhow is bijzonder, vult Ingrid aan. “En dat mag de wereld weten.”

Je doet het samen

Door middel van campagnes, advertenties, beurzen, online marketing en het delen van content op social media brengt Ingrid het verhaal van Kolmer naar buiten. Essentieel daarvoor is dat ze weet wat er speelt binnen de organisatie. “Zonder input van mijn collega’s kan ik niks. Zij kennen onze klanten, onze producten en de markt. En wat ik zo gaaf vind aan Kolmer: iedereen komt bij me met mooie verhalen! ‘Ik heb een bijzondere gemodificeerde motor die vandaag de deur uitgaat, zullen we daar wat over delen?’ ‘Een leuk filmpje van de draaibank, kan je daar wat mee?’ Een andere collega zet een motor perfect neer om te fotograferen. De behulpzaamheid voelt echt als een warm bad.”

Maar, die behulpzaamheid is mede te danken aan Ingrids eigen enthousiasme, dat ze weet over te brengen op haar collega’s. Het zorgt ervoor dat de stroom van mooie verhalen blijft komen. De maandelijkse ‘maandagmiddagmeeting’ voor het hele team draagt daar zeker aan bij. “Elke afdeling mag z’n verhaal doen en wat is het dan gaaf om keer op keer te kunnen vertellen dat ons online bereik steeds groter wordt dankzij de diversiteit aan content die ik aangereikt krijg van alle collega’s. Ik bewaak het overzicht en zorg dat berichten op het juiste moment gedeeld worden, maar we doen het sámen. En dat is typisch Kolmer.”

Coaching, uitdaging en vertrouwen

Die prettige, collegiale sfeer maakt dat Ingrid het erg goed naar haar zin heeft. Het vertrouwen dat ze krijgt draag daar ook aan bij. “Vertrouwen in combinatie met een stukje coaching en uitdaging laat werknemers vliegen. Er is hier aandacht voor de medewerkers en er wordt geluisterd. De lat ligt niet torenhoog en er is geen hiërarchie, we respecteren elkaar en werken aan een gezamenlijk doel. We bouwen aan ons mooie bedrijf!”

Volop plannen

Op allerlei andere vlakken is er beweging. Voor Ingrid staan er beurzen op de (marketing)planning maar ook nieuwe innovaties en het verkennen van nieuwe marktsegmenten. “Een elektromotor blijft een elektromotor maar Kolmer weet toch steeds weer te innoveren. Dat geeft energie en motiveert. Kijk naar de Kolmer Top Coating, een keiharde slijtvaste coating, ontwikkeld op veler klantverzoek. We zijn toffe dingen aan het doen met z’n allen en ik geniet ervan om deel uit te maken van deze enthousiaste groep mensen!”

Kolmer groeit en zoekt jou!

Spreekt dit je aan? Aarzel niet, check al onze vacatures op https://www.kolmer.nl/werken-bij-kolmer. Join the club!

placeholder
placeholder


Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer