Jan Bakker wordt verkoopleider bij Kolmer
Home Nieuws Jan Bakker wordt verkoopleider bij Kolmer

04-05-2020

Jan Bakker wordt verkoopleider bij Kolmer

Een nieuwe uitdaging voor onze sales collega Jan Bakker! Na vier jaar maakt hij intern een mooie carrièrestap. Als Verkoopleider gaat Jan aan de slag met strategische verkoopplannen en focust hij zich op grote accounts. We zijn trots dat deze ervaren technisch commerciële collega in zijn nieuwe rol gaat bijdragen aan de groei van Kolmer. Jan: “Bij Kolmer kijken we niet vanuit ons eigen productaanbod maar focussen we op de wens van de klant. Dat sluit uitstekend aan bij mijn eigen visie op sales. Nog lang niet iedereen weet wie Kolmer is en wat we voor hen kunnen betekenen. Ik heb veel zin om daarmee als Verkoopleider aan de slag te gaan!”
placeholder


De ideale oplossing bieden

In 2016 start Jan als Sales Engineer bij Kolmer. Vier jaar lang bezoekt hij klanten, met een frisse blik en gedreven om succesvol te zijn. Jan verkoopt graag motoren op maat die precies aansluiten op de vraag van de klant. Jan: “Het leukste vind ik om met mensen in gesprek te gaan. Ik wil ontdekken tegen welke problemen ze aanlopen en vervolgens de ideale oplossing aanbieden.” In het voorjaar van 2020 is het tijd voor een nieuwe stap. Jan is per 1 mei gestart als Verkoopleider en daar is hij blij mee! “Het is voor mij een hele mooie stap. Als enige buitendienst collega had ik sinds anderhalf jaar klanten uit heel Nederland onder mijn hoede. Op die manier ben ik al een beetje gegroeid richting een rol die meer gaat over informatievoorziening en strategische beslissingen. Het is belangrijk om binnen de organisatie te communiceren over ontwikkelingen in de markt, bij klanten en concurrenten.”

Groei door de klant op één te zetten

Waar de ene leverancier van elektromotoren focust op prijs, richt een ander zich op kwaliteit en drijft een derde op zijn bekendheid. Kolmer zet haar klanten op nummer één en zoekt vanuit dat punt naar de beste oplossingen. Collega Barry Grevengoed gaat vanaf deze zomer Jan hierbij ondersteunen in de buitendienst. Jan: “We kijken niet vanuit ons eigen productaanbod maar richten ons op de wens van de klant en dat doet lang niet elk bedrijf. Er is een groep bedrijven die nog niet weet wie Kolmer is en wat we voor hen kunnen betekenen. Wij willen groeien en mijn doel is dan ook om onze naamsbekendheid te vergroten.”

Een grote troef die Kolmer daarbij in handen heeft is de recent ontwikkelde Kolmer Top Coating. Al langere tijd signaleert Kolmer in de markt een uitdaging als het gaat om bescherming van materieel. Er worden prachtige elektromotoren verkocht die na een half jaar afgeschreven zijn omdat zout zeewater, vrieskou of chemische stoffen de beschermingslaag aantasten. Een van onze testmotoren met Kolmer Top Coating draait nu tweeëneenhalf jaar, waar de normale levensduur een half jaar is. Jan: “TNO onderzoekt op dit moment hoe wij Kolmer Top Coating veilig kunnen aanbrengen. Binnen afzienbare tijd kunnen wij full speed gaan produceren! Ik geloof dat dit prachtige product ons kan helpen om onze bekendheid onder een brede groep klanten te vergroten.”

Strategisch denken, een uitdaging

placeholder
In zijn nieuwe rol gaat Jan zich focussen op grote accounts. Daarnaast wordt hij lid van het Management Team van Kolmer en gaat hij zich bezig houden met de commerciële visie en strategische plannen. “Een uitdaging voor mij! Het lijkt me erg leuk om met een bredere blik naar de organisatie te kijken. In de verkoop kijk je altijd vanuit kansen en ga je op zoek naar mogelijkheden. Op die manier wil ik ook in mijn nieuwe rol aan de slag gaan. De kansen die er zijn aangrijpen en successen behalen, daar krijg ik energie van. Als een klant helemaal tevreden is met een van onze mooie oplossingen zie je bij mij een glimlach van oor tot oor. Ook het binnenhalen van nieuwe klanten blijf ik heel tof vinden.”
Het strategisch denken binnen een MT is nieuw voor Jan. Een cursus om inhoudelijke kennis op te doen en gesprekken met een van de commissarissen van Kolmer gaan hem helpen in deze ontwikkeling. “Natuurlijk zal het ook leren in de praktijk worden, de komende tijd zal ik veel met Jerry optrekken. Het is fijn dat Kolmer vertrouwen in mij heeft en ik heb veel zin om in deze nieuwe rol de allerbeste oplossingen voor onze klanten te blijven bieden!”

Jerry Spanhaak: “We willen groeien als organisatie en daarbij moet je de mensen inzetten op de juiste positie. Samen de organisatie naar een hoger niveau brengen, dat is ons doel. Soms moet je een grote boom kappen om nieuwe bomen te laten groeien! Jan ontwikkelt zich ontzettend goed in zijn functie in de buitendienst en gaat mijn rol overnemen. Ik heb veel zin om binnen de muren van Kolmer mijn bijdrage te leveren en het kennisniveau op de binnendienst omhoog te brengen.”

“Jan maakt deel uit van een nieuwe generatie binnen Kolmer, zij gaan het stokje overnemen. Jan is technisch goed onderlegd. Hij kan zich verplaatsen in onze klanten en zien wat een applicatie nodig heeft om goed te draaien. Business Development in de breedste zin van het woord, dat wordt zijn uitdaging. Hij is de spreekbuis tussen Kolmer en onze klanten. Het werk in de buitendienst is een heel zelfstandig bestaan. Je moet daarin op een efficiënte en goede manier met de binnendienst communiceren en dat kan Jan goed. Hij is altijd in voor een lolletje en verwent ons regelmatig met heerlijke verse vis die hij meeneemt uit Urk. Een doorzetter en fijne collega die het zeker goed gaat doen in zijn nieuwe rol!”
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer