Kolmer Elektromotoren levert heavy sea protected motors - Kolmer
Home Nieuws Kolmer Elektromotoren levert heavy sea protected motors - Kolmer

03-08-2020

Kolmer Elektromotoren levert heavy sea protected motors - Kolmer

Ontstaan er technische problemen aan boord? Ook al is dit in Denemarken, dan komen onze specialisten dit probleem oplossen.

Advies en Service op maat … de Kracht van Kolmer.

placeholder
placeholder
placeholder


Elektromotoren lieren in de maritieme sector en scheepvaart

Lieren zijn er in veel verschillende vormen en maten. De lier wordt ook voor verschillende toepassingen gebruikt. Van een eenvoudige, standaard lier voor een kabel op een trommel te rollen tot een ingewikkelde toepassing op een grote hijskraaninstallatie. Bij Kolmer Elektromotoren hebben we de juiste elektromotor voor zowel de lier van uw schip als voor de lier voor een hijskraaninstallatie.

De rol van een lier in de maritieme sector en scheepvaart

Een lier, ook wel bekend als windas, is een werktuig dat wordt gebruikt om lasten te hijsen, te vieren of te positioneren. Het bestaat uit een trommel waar een kabel of ketting mee omhoog gehaald kan worden. Een lier komt voornamelijk voor op de scheepswerf, maar heeft ook andere toepassingen. De aandrijving van een lier kan op verschillende manieren. De elektromotor is er hier één van, maar ook een hydrauliek motor of een luchtmotor kan de lier aandrijven. De taak van de lier bepaalt mede de uitvoering van de aandrijving.

De maritieme toepassingen van een lier

De meest bekende toepassing van de lier is om het anker van een schip omhoog te halen. Maar dat is dus niet de enige toepassing. Lieren worden bijvoorbeeld ook gebruikt op een hijskraan. Met de diverse lieren op een kraan kunnen alle bewegingen van de kraan gecontroleerd worden. Een zeer bekende hijskraan waar de elektromotoren van Kolmer Elektromotoren toegepast zijn, is bij de berging van de Costa Concordia in Italië.

Wij hebben een project opgeleverd in Rusland waar we met een aantal zeer grote lieren een ponton moesten voortbewegen. Om een ponton van die afmetingen te verplaatsen, zijn lieren nodig met een grote capaciteit. Deze lieren worden dan ook uitgevoerd met elektromagnetisch bedienbare remmen. Dit om een juiste positionering van het ponton te garanderen.

Ook hebben we in de industrie van het baggerwerk onze sporen verdiend. In dit geval worden de lieren gebruikt om de zuigmond over de bodem te laten gaan voor onder andere het verwijderen van slib of het opzuigen van zand op een zandwinning.

Maatwerk elektrische lier motoren voor de scheepvaart en maritieme sector

Aangezien de lier op veel verschillende manieren wordt toegepast, moet de klant qua liermotor de keuze hebben uit veel opties. Bij Kolmer Elektromotoren staat maatwerk centraal, de lier wordt specifiek gemaakt voor de door u gewenste toepassing. Moet er alleen een kabel op een trommel gerold worden? Dan volstaat een vrij standaard model elektromotor. Vindt de lier zijn toepassing op een grote hijskraaninstallatie? Dan zijn de gestelde eisen aan de elektromotor veel groter.

Alle door ons geleverde, geproduceerde en gemodificeerde elektromotoren worden uitvoerig, in het bijzijn van de klant, getest. Niets wordt door ons aan het toeval overgelaten.

Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kolmer Elektromotoren B.V.

Industrieweg 16

3881 LB PUTTEN

+31 (0) 341 – 369 696

info@kolmer.nl
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer