Kolmer Top Coating de corrosiebestendige elektromotor
Home Nieuws Kolmer Top Coating – de corrosiebestendige elektromotor

11-03-2021

Kolmer Top Coating – de corrosiebestendige elektromotor

Kolmer Top Coating – de corrosiebestendige elektromotor
IJzer roest en aluminium oxideert. Aanvallen van buitenaf beschadigen de laklaag van een elektromotor en veroorzaken corrosie. Het resultaat: afbladderende verf en een lelijke, roestige, ongeschikte motor. Maar bij Kolmer gaan we de strijd met de elementen aan! Na viereneenhalf jaar onderzoek presenteren we vol trots het ongezouten bewijs. In welke extreme situatie je onze elektromotoren ook plaatst: met Kolmer Top Coating winnen ze de strijd!

Waar het allemaal begon: Jan & Meindert Jan

Jan Bakker, sales manager bij Kolmer: “’Het maakt niet uit welke elektromotor ik koop, er voldoet er niet één. Bij elke motor laat de laklaag los.’ Dat is het eerste dat Meindert Jan tegen me zei toen ik bij Kolmer Elektromotoren ging werken.” Beide mannen wonen op Urk en kennen elkaar al jaren. Meindert Jan werkt in de visverwerkende industrie en vervangt daar elk halfjaar een nog goed werkende elektromotor. Want afgebladderde verfstukjes tussen de vis, daar zit niemand op te wachten.

Eerste test geeft opvallende resultaten

Jan: “Ik wist gelijk: een motor die niet bladdert en niet roest gaat veel mensen blij maken. Schoonmaakmiddelen, zout water, industriële kou en weersinvloeden: allemaal agressieve aanvallen die je motor bedreigen. Het ontwikkelen van een coating die wél houdt, dat is ons doel en de start van een uitgebreid onderzoekstraject.” De eerste test (bij Meindert Jan) geeft opvallende resultaten. De motor blijft er ondanks zout water en bijtend schoonmaakmiddel maand op maand gaaf uitzien.

De eyeopener: negen maanden onder water

Tijdens de volgende testfase hangen we twee motoren in de Rotterdamse haven. Jan: “Driehonderd dagen later takelden we ze eruit. Een fantastisch moment! De ene motor helemaal begroeid met algen, wier, schelpen en vol beschadigingen. Op de behandelde motor alleen wat vliegroest, zo weg te poetsen. Vanaf dat moment zijn we op vijfentwintig plekken volle bak gaan testen. Zout water, zuur, loog, mest en vrieskou. Overal hebben we gecoate en niet gecoate motoren geplaatst en gemonitord.”

Veilig en ijzersterk product ontwikkeld

En nu is het maart 2021, viereneenhalf jaar na de eerste test. De motor bij Meindert Jan ziet er nog goed uit en draait als een zonnetje. In dit geval dus een acht keer langere levensduur! Ook andere testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Team Kolmer is overtuigd en laat de coating door TNO testen op veiligheid. Inmiddels zijn de positieve resultaten van dit onderzoek binnen. En daarom presenteren wij met gepaste trots het ongezouten bewijs: Kolmer Top Coating biedt 100% bescherming tegen aanvallen van buitenaf.

Wil jij ook een motor die niet bladdert en niet roest? Of wil je meer weten over Kolmer Top Coating? Bel of mail ons, we staan voor je klaar!

Namens team Kolmer,

Algemeen directeur, Martijn Stoffelsen

Meer over de onderzoeken, KTC motoren en alle technische specificaties vind je op www.kolmertopcoating.nl
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer