Onbezorgd zwemmen door Kolmer elektromotoren
Home Nieuws Onbezorgd zwemmen door Kolmer elektromotoren

10-08-2020

Onbezorgd zwemmen door Kolmer elektromotoren

Deze week is het officieel weer een hittegolf in Nederland. Nederlanders vieren vakantie thuis en zoeken massaal verkoeling in het zwembad. Wist u dat elektromotoren onmisbaar zijn voor schoon zwemwater? Om te zorgen voor schoon zwemwater, staan er achter de schermen in de zwembaden verschillende elektromotoren te draaien!

De zwembadinstallatie

De kwaliteit van het zwemwater moet voldoen aan strenge eisen. Dit gebeurt door onder andere het water te filteren en te voorzien van de juiste chloor-dosering. Pompen en zuiveringsinstallaties worden hiervoor gebruikt die worden aangedreven door elektromotoren.

In de machinekamer van een zwembad bevinden zich meerdere pompen die het (zwem)water filteren. In een continu proces wordt het water uit het zwembad gepompt en door een groot filter geleid; het schone water wordt daarna weer terug het zwembad ingepompt. Tijdens dit watertransport wordt de kwaliteit van het water gemeten en kunnen zo nodig chemische substanties aan het water worden toegevoegd. Zo blijft het zwembadwater op de juiste pH-waarde en is het chloorgehalte altijd op het juiste niveau. Bij grote drukte kunnen alle pompen worden gebruikt, bij weinig drukte of tijdens onderhoud kan er met de pompen worden afgewisseld.

Frequentieregelaars

Voor een efficiënte prestatie worden er steeds vaker frequentieregelaars toegepast. Door de toepassing van deze frequentieregelaars kunnen de elektromotoren op elk gewenst toerental draaien (in plaats van alleen aan of uit) en wordt in combinatie met de juiste pomp het energieverbruik tot een minimum beperkt. Elektromotoren van Kolmer zijn dus effectief en duurzaam!

Terwijl u vakantie viert draait Kolmer Elektromotoren altijd door!

Schoon zwemwater … de Kracht van Kolmer!

placeholder
placeholder
placeholder


Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer