Schoon zwemwater met de motoren van Kolmer
Home Nieuws Schoon zwemwater met de motoren van Kolmer

26-07-2019

Schoon zwemwater met de motoren van Kolmer

Deze week is het uitzonderlijk warm in Nederland, veel mensen zoeken daarom verkoeling in het zwembad. Heeft u zich weleens gerealiseerd dat voor een schoon zwembad elektromotoren onmisbaar zijn? Om te zorgen voor schoon zwemwater, staan er achter de schermen verschillende elektromotoren te draaien!

Zwembadwater moet aan strenge eisen voldoen, de bezoekers van het zwembad mogen immers niet ziek worden. De kwaliteit van het water moet worden gegarandeerd. Dit gebeurt onder andere door het water te filteren en te voorzien van de juiste chloor-dosering. Hiervoor worden pompen en zuiveringsinstallaties gebruikt die aangedreven worden door elektromotoren.

In de technische ruimte van een zwembad zijn meerdere pompen te vinden om het water te filteren. Deze installaties zijn vrijwel altijd dubbel uitgevoerd. Bij grote drukte kunnen alle pompen worden gebruikt, bij weinig drukte of tijdens onderhoud kan er met de pompen worden afgewisseld. In een continu proces wordt het water uit het zwembad gepompt en door een groot filter geleid; het schone water wordt daarna weer terug het zwembad ingepompt. Tijdens dit watertransport wordt de kwaliteit van het water gemeten en kunnen zo nodig chemische substanties aan het water worden toegevoegd. Zo blijft het zwembadwater op de juiste pH-waarde en is het chloorgehalte altijd op het juiste niveau.

Om de installaties zo efficiënt mogelijk te laten presteren, worden er steeds vaker frequentieregelaars ingezet. Hiermee kunnen de elektromotoren op elk gewenst toerental draaien (in plaats van alleen aan of uit) en wordt in combinatie met de juiste pomp alleen die hoeveelheid energie verbruikt die daadwerkelijk nodig is. Op deze manier zijn de elektromotoren van Kolmer niet alleen effectief, maar ook efficiënt!Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer