Uitdaging #2 - Kolmer Top Coating versus Schoonmaken
Home Nieuws Uitdaging #2 - Kolmer Top Coating versus Schoonmaken

29-03-2021

Uitdaging #2 - Kolmer Top Coating versus Schoonmaken

Stukje afgebladderde lak tussen de vis?
Elke dag schoonmaken
Bacteriën mogen geen kans krijgen en daarom wordt er in een voedselverwerkende fabriek dagelijks flink schoongemaakt. Vochtige dampen, elke dag de hogedrukspuit eroverheen en een dosis schoonmaakmiddelen. Het is niet de ideale omgeving voor de elektromotor die de lopende band draaiend houdt. Zo gauw er ergens een barst in de lak of er een kaal plekje ontstaat kruipt schoonmaakmiddel onder de huid. De lak barst open en de corrosie verspreidt zich. Ho, zegt de voedsel en warenautoriteit. Waar is die lak gebleven? Er mag uiteraard geen flintertje verf in het product terecht komen! De oplossing: elk halfjaar je productielijn stilzetten en een nieuwe motor plaatsen. Of, een kostbare RVS motor (zonder koeling) aanschaffen.

Veilig, duurzaam en betaalbaar
Maar het kan anders. Duurzamer én voordeliger. Met Kolmer Top Coating blijft de motor strak in de lak, hoeveel logen, zepen of andere chemicaliën je ook gebruikt. De coating dringt door de verflaag heen in het onderliggende metaal en hecht zich daar. Schoonmaakmiddel, vocht en roest kunnen niet meer onder de laklaag komen en blaasvorming wordt onmogelijk. Geen blaren en schilfers maar een betaalbare kwalitatief hoogwaardige elektromotor die jarenlang optimaal functioneert.

Na vierenhalf jaar testen weten wij het zeker: Kolmer Top Coating gaat de markt veranderen. Op een van onze testlocaties werd tweemaandelijks de motor vervangen doordat er af en toe druppeltjes zuur op vielen. Het motorhuis rotte weg en wikkelingen kwamen bloot te liggen. De testmotor behandeld met Kolmer Top Coating draait inmiddels al 18 maanden als een zonnetje zonder een spoor van corrosie! Een veilige, duurzame én betaalbare oplossing.

Meer informatie over Kolmer Top Coating 
placeholder
placeholder
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer