Uitdaging #3 - Kolmer Top Coating versus Kou
Home Nieuws Uitdaging #3 – Kolmer Top Coating versus Kou

15-04-2021

Uitdaging #3 – Kolmer Top Coating versus Kou

-40°C vriestunnel maakt schroot van je motor
Keer op keer de verfkwast pakken
Koelhuis? Koudetunnel? Ventilatoren blazen koude lucht door de ruimte heen. Maar temperaturen van van -40° of +50° zijn funest voor de elektromotoren die ze aandrijven. Door de extreme kou barst de lak van de motor en het gevolg daarvan kent iedereen: roest. In koelhuizen roest het zo ongelofelijk dat een elektromotor binnen no time verandert in een hoopje schroot. Wil je een fraaie motor die langer dan een jaar mee gaat? Dan moet je keer op keer de verfkwast pakken en wéér die motor behandelen. Het proces stilzetten en de koeltunnel laten opwarmen om de reparatie uit te voeren. Iedereen die werkt met koelingen weet: een motor die zo lang mogelijk zonder onderhoud doordraait is goud waard.

Drie jaar garantie
Een van de testopstellingen tijdens ons vierjarige onderzoekstraject stond in een vriestunnel waar de temperatuur daalt tot -40°C. Elk jaar worden daar motoren vervangen vanwege gebarsten lak en roest. Vier Kolmer Top Coating motoren laten de ventilatoren inmiddels alweer tweeëneenhalf jaar optimaal koude lucht verplaatsen! Zelfs in deze extreme omstandigheden geven we drie jaar garantie op onze coating. De coating hecht zich door de laklaag heen aan het onderliggende ijzer of aluminium van de motor. Bikkelhard en spiegelglad. Niets dat eraan hecht en niets dat er doorheen kan.

Lees meer over Kolmer Top Coating
placeholder
placeholder

Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer